vineri, 4 decembrie 2015

vineri, decembrie 04, 2015



Sunt sigur ca toti am intampinat sau intampinam probleme cu virusi sau cu spysoft-uri de care nu putem scapa nici macar cu un antivirus bun. Deci prin urmare trebuie sa reinstalam sau sa inlocuim sistemul de operare. Astazi am sa va invat cum sa va reinstalati sau sa va inlocuiti sistemul de operare Windows.

Pentru inceput avem nevoie de un CD cu Windows. Daca nu avem unul original il putem pirata si sa il punem chiar noi pe CD folosind ImgBurn. Dupa ce am instalat ImgBurn si avem fisierul .iso, apasam click dreapta pe fisier si dam pe Open With ImgBurn. Nu uitati ca atunci cand faceti CD-ul sa setati write speed 4x pentru a ne asigura ca nu vom intampina erori.

Aici aveti o lista cu cele mai bune Windows-uri piratate (clean by SasNet) + activator

Windows XP sp3 (x32 bit) aici + activator aici PREGATITI-VA UN BROWSER PE STICK INAINTE DE A IL INSTALA.

Windows 7 aici (x32(x86) bit ori x64 bit dupa preferinte) + activator aici
Windows 8.1 aici (x64 bit) + activator aici

INAINTE DE A INCEPE INSTALAREA, NOTATI-VA UNDEVA CATI GB AU PARTITIILE DUMNEAVOASTRA INITIALE DEOARECE LA INSTALARE VA VOR APAREA SUB FORMA DE GB NU SUB FORMA DE PARTITII C , D etc. !!
Dupa ce am avem CD-ul, il introducem in CD-rom si dam restart la PC/Laptop. Daca aveti laptop, pregatiti-va un driver de wifi inainte de reinstalare, sau puteti folosi cablul de la net. Acum asteptati sa se aprinda pana va apare pe ecran un mesaj de gen "Press any key to boot from CD/DVD" , cand va apare acest mesaj apasati orice tasta si asteptati sa se incarce instalerul de la Windows. O sa va apara sa setati limba, setati pe engleza sau dupa preferinte apoi apasam pe Next.
Apoi vom vedea tabelul cu partitii. Aici vom avea de ales daca vrem sa pastram o anumita parititie si sa stergem doar windows-ul sau sa formatam complet. P.S imaginile sunt doar niste exemple, voua nu o sa va apara la fel.



Acum veti vedea de ce am spus sa va notati undeva marimile partitiilor voastre initiale. Ei bine, prima partitie e System Reserved, o selectam dupa apasam jos pe "Format". Acum va trebui sa stiti cati GB are partitia pe care e instalat Windows-ul. In cazul din poza de mai sus, Windows-ul e instalat pe partitia de 19.8 GB. Am selectat acea partitie si am dat pe "Format". Acum, daca vrem sa pastram datele de pe partitia D (cea de 4.9 GB in cazul nostru) nu o vom formata, daca nu vrem sa le pastram o formatam cum am facut si cu celelalte. Acum, daca ati formatat sau ati lasat partitia D,  apasam pe partitia pe care era Windows-ul inainte, dam Next si asteptam sa se incarce fisierele de la Windows. Dupa ce s-au incarcat fisierele ne va cere un restart. Asteptam sa se porneasca windows-ul fara a apasa pe nimic, si ar trebui sa isi continue instalarea. Apoi isi va mai face o repornire. Va aparut o fereastra in care o sa trebuiasca sa va introduceti numele de user. Dupa o sa apara fereastra in care sa bagam o parola, asta este optional, daca nu vreti parola dati Next. Dupa ce am terminat cu aceste lucruri, o sa trebuiasca sa activam Windows-ul. Am pus mai sus activatoarele pentru fiecare Windows in parte. In cazul nostru vom activa Windows 7. Dupa ce am tras activatorul, il vom deschide si vom apasa pe Install.

Dupa ce l-am activat, evident vom avea nevoie de drivere. Le putem lua de aici sau daca stim ce avem in PC/Laptop le putem cauta manual. De asta am recomandat sa puneti un driver de wifi pe stick in caz ca aveti laptop.
Dupa ce am instalat si driverele totul e complet.

Tutorial made by @Reddy
Daca intampinati probleme scrieti-mi in comentarii sau la denisvaideanu@gmail.com .

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu